latinica  ћирилица
06/12/2020 |  16:04 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

Серија А: Верона - Каљари 1:1

На нашем ТВ програму, данас сте могли да пратити сусрет 10. кола Серије А, Верона - Каљари. Сусрет на Бентегодију, завршен је подијелом бодова, 1:1.
Серија А -
Серија А

Добру утакмицу одиграли су Верона и Каљари, на крају сваком по бод, иако су гости са Сардније, упркос неигрању неколико важних играча, били ближе побједи.

Верона је повела голом Закањија у 21. минуту, којем није било тешко да пошаље лопту у мрежу након додавања Фараонија.

Каљари је изједначио само што је почело друго полувријеме.

Стријелац је био Разван Марин, румунски интернационалац. У 65. минуту, велика шанса да Каљари, али је Паволети погодио пречку.

У посљедњих 15. минута, и Верона је имала своје прилике, али остало је 1:1.

Верона, уз Јувентус и даље има најбољу одбрану у Лиги.

А у дербију Дела Моле, Јувентус је послије прекорета побиједио градског ривала, Торино, 2:1.

Пред почетак утакмице, Роналдо је добио на поклон дрес са броје 750 у част толиког броја голова које је постигао у каријери.

Гости су повели у 9. минуту, преко дефанзивца Нколуа. Јувентус је успио да стигне до изједначења у 77. минуту, када је Американац Мекени, главом постигао свој првемац у дресу Старе даме.

Побједу Јувентусу донио је Бонући, који је био највиши у скоку и тако савладао Сиригуа. Од 1995. до сада, Торино је само једнокм успио да побиједио Јувентус у градском дербију.

Интер је без већих проблема савладао Болоњу 3:1.

Већ у 16. минуту Лукаку је у свом стилу закуцао лопту под пречку, да ни пола сата касније, Хакими одличним убацивање, дуплирао предност.

Болоња је у 67. минуту преко Вињата успијела да смањи резузлтат, али је Мароканац Хакими три минута касније новим голом крунисао вероватно најбољу партију у дресу Интера.

Трећа узастопна побједа неро-азура у свим такмичењима, за другу позцију на табели Серије А.