latinica  ћирилица
06/12/2020 |  20:31 ⇒ 20:43 | Аутор: srpskainfo.com

Први пораз Звезде у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде доживјели су први овосезонски АБА пораз, изгубивши са 65:67 у 9. колу од Будућности, која је остала једини непоражени тим у регионалном такмичењу.
Звезда-Будућност (фото:  АБА лига / КК Црвена звезда мтс) -
Звезда-Будућност (фото: АБА лига / КК Црвена звезда мтс)

Драматичан меч у Београду окончан је послије много успона и падова оба такмаца, а све је ријешио завршни минут.

У њему је Звезда, смањивши заостатак на "-2", ријешила да не фаулира ривале у његовој посљедњој акцији, што је Ивановић, стријелац 20 поена у првом полувремену (а ниједног у другом), искористио да "потроши вријеме".

Када је он промашио, Давидовац, најбољи играч Звезде (13 поена, 10 скокова), имао је двије секунде на располагању послије хватања лопте, а то је било и премало, а он предалеко, да би могао да спријечи пораз црвено-бијелих.

Звезда од трећег минута није могла да рачуна на Ленгстона Хола, али заправо ни на два звучна љетошња појачања – Џордан Лојд јесте постигао 10 поена, но шутирао је 2/6 за два, 1/6 за три, а имао је и пет изгубљених лопти, док је Џони О'Брајант промашио сва четири шута за два поена, дао једну тројку из три покушаја и 21 минут наступа завршио са индексом "корисности" од "минус три".

Уз борбеног Давидовца, изнад просјека био је још само Рочести (11 поена), док су Лојд (10 поена), Волден (седам поена, три крађе, двије изгубљене лопте), па и Куриџа (седам поена, шут 3/8 и једна грешка која је изнервирала његовог тренера, Сашу Обрадовића, у финишу) били испод нивоа на који су навикли своје присталице.

Црвена звезда је и даље лидер на табели са осам побједа и једним поразом.

Будућност је и даље једини непоражени тим на Јадрану, али тим из Подгорице има само шест одиграних мечева.