latinica  ћирилица
14/12/2020 |  17:41 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Састанак Лаврова са Додиком и руководством Српске (ФОТО/ВИДЕО)

У сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву одржан је састанак предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и руководства Републике Српске са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом, који је своју посјету региону почео у Српској.
Лавров-састанак са руководством Српске - Фото: РТРС
Лавров-састанак са руководством СрпскеФото: РТРС

Састанку присуствују предсједница Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједник Владе Српске Радован Вишковић, те бројни представници јавног и политичког живота.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

 

 

Састанку су присуствовали и чланову колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић и Никола Шпирић, као и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

Након састанка, новинарима се обраћају Додик и Лавров.

Конференцију пратите на нашем програму, порталу и Фејсбук страници.

Додик је претходно рекао да очекује да буде потврђено међусобно разумијевање Српске и Русије, која никада није угрозила територијални интегритет БиХ него је сматрала да треба да заштити све дијелове у складу са Дејтоном.

Он је навео да је Лавров један од ријетких дипломата у свијету који до у детаље разумије ситуацију у БиХ и додао да вјерује да ће бити потврђена и економска сарадња Русије и Српске која није била мала.

Подсјетио је да је Лавров требало да дође прије мјесец дана, али да је посјета одгођена због епидемиолошке ситуације и додао да га посебно чини задовољним чињеница да Лавров прво долази у Републику Српску, у сједиште Владе Републике Српске у Источном Сарајеву на састанак са руководством Српске.

- Лаврова ћу сутра на Предсједништву БиХ, гдје сједе и Шафик Џаферовић и Жељко Комшић, питати какав је то његов и руски малигни утицај, јер Комшић користи сваку прилику да каже да он и Русија утичу малигно на БиХ. Ја ћу тако почети састанак јер ја водим састанак - рекао је Додик.

Подсјећамо, због доласка министра иностраних послова Русије МУП Српске појачао је безбједносне мјере у Источном Сарајеву.