latinica  ћирилица
09/01/2021 |  11:16 ⇒ 11:56 | Аутор: РТРС

Вишковић: 9. јануар - дан љубави, мира, слободе и просперитета (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је, поводом Дана Републике, да је 9. јануар јако значајан датум за Српску.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је подсјетио да је 9. јануара 1992. године рођена Република Српска.

- Ми имамо стабилне институције и то је управо показала тешка година која је иза нас. И то показује колико нам значи то што имамо Републику Српску и њене институције - рекао је Вишковић.

Он је поручио да ће прослављање Дана Републике бити настављено и постати традиционално, изразивши наду да ће будуће генерације његовати традицију.

- Морамо да његујемо Дан Републике и да пошаљемо поруку да је 9. јануар дан љубави, мира, слободе и просперитета српског народа. И то не требамо скривати, ми никада нисмо усмјерени против неког другог народа, него славећи Дан Републике ми шаљемо поруке мира - навео је Вишковић.

Вишковић је нагласио да је Дан Републике прилика да сви захвалимо онима који су дали своје најбоље године или живот за стварање Републике Српске.

Премијер је истакао да је Српска од свог настанка успјешно прошла кроз многе кризе.

- Имали смо и поплаве и земљотрес, а сада траје и пандемија вируса корона. Захваљујући институцијама Српске ми смо правовремено интервенисали и прошло безболно кроз многе кризе - поручио је Вишковић.

Вишковић је изјавио да су институције обезбиједиле разне врсте помоћи како би се заштитило здравље грађана, али и економија.