latinica  ћирилица
09/01/2021 |  14:42 ⇒ 15:02 | Аутор: СРНА

Ђајић: Здравствени радници показали да им је здравље пацијената најважније

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да су здравствени радници у Републици Српској у протеклих 10 мјесеци борбе са вирусом корона показали да им је здравље пацијената најважније, чак и у тренуцима када су ризиковали своје животе.
Жељка Цвијановић и Владо Ђајић - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић и Владо ЂајићФото: РТРС

Након што је ову здравствену установу предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем, Ђајић је нагласио да су они у чије име прима орден показали да су дорасли Хипократовој заклетви и свему што она подразумијева.

- На нашу преданост пацијенту не утичу националност, пол, вјера, друштвени статус ни политичко увјерење, већ су сви равноправни у нашим установама - поручио је Ђајић у Бањалуци.

Он је изразио дубоку захвалност предсједници Републике, што је, како је навео, препознала истинске хероје данашњице и одликовала их поводом Дана Републике.

Генерални директор УКЦ-а навео је да су сви страдалници у пошасти пандемије, неко у већој, неко у мањој мјери.

- Ову борбу нисмо могли добити без људских жртва и зато најискреније поштовање исказујем за сваки људски живот који је ова пандемије узела, међу којима су и неке наше колеге. Због свих њих обећавам да ћемо наставити ову борбу и да ћемо на крају, сигуран сам, бити побједници - истакао је Ђајић.

Према његовим ријечима, захваљујући даноноћном раду здравствених радника, њиховој преданости и доброј организацији, али и уз помоћ институцијама, створен је одличан здравствени систем Републике Српске.

Ђајић је захвалио свим здравственим радницима, медицинским и немедицинским, затим свим појединицма и колективима, који су подржали рад здравствених установа током пандемије.

Ђајић је захвалио Влади Републике Српске, предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији, а посебно српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику за помоћ у развоју здравственог система Републике Српске.

- Сигуран сам да ову битку не би добили да са њом није командовано из институција Републике Српске - поручио је Ђајић.