latinica  ћирилица
10/01/2021 |  18:21 ⇒ 18:21 | Аутор: sputniknews.com

Србија преокретом потопила великог ривала

Ватерполо репрезентација Србије је преокретом у посљедњим минутима утакмице против Мађарске успјела да стигне до побједе од 9:7 и петог мјеста у такмичењу Свјетске лиге које се одржава у Дебрецину.
Србија - ватерполо (Фото: twitter.com/lenaquatics) -
Србија - ватерполо (Фото: twitter.com/lenaquatics)

Српски тим је у посљедњој дионици имао гол заостатка, али је успио да се избори за шансу и на крају стигне до тријумфа над великим ривалом.

Изабраници селектора Дејана Савића су одиграли тимски, борбено и нису се предавали чак ни када су у четвртој четвртини имали заостатак.

Мађарска је у два наврата имала по гол предности, али су низом од три узастопна поготка српски играчи стигли до великог преокрета и побједе која им је обезбиједила пето мјесто.

У тим тренуцима одговорност су преузели најискуснији, Филип Филиповић је постигао два гола, док је Андрија Прлаиновић једном био прецизан.

Уз Филиповића по два гола су постигли Душко Пијетловић и Радомир Драшовић, а стријелци су још били Виктор Рашовић и Никола Дедовић.

На другој страни двапут је лопту у мрежу Србије послао Данијел Анђал, а по један гол су постигли Кристијан Манхерц, Тамаш Седлмајер, Адам Нађ, Норберт Ношњански и Силард Јаншик.