latinica  ћирилица
10/01/2021 |  18:56 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Синиша Буквић из Љубиња ризиковао живот да би заштитио друге (ВИДЕО)

Ко жели да се савјесно бави полицијским послом, мора бити спреман на све опасности. Тако каже Синиша Буквић, полицајац из Љубиња, који се није двоумио да, ризикујући своју безбједност, заштити друге. Један је од 34 полицијска службеника, који су добили посебне захвалнице министра, за професионалност и пожртвованост у спасавању људских живота.
Синиша Буквић - Фото: РТРС
Синиша БуквићФото: РТРС

Синиша се присјећа јулске ноћи у Љубињу. Иако је био на слободном дану, добио је позив око поноћи, да се одмах јави на посао. Саопштено му је да лице наоружано бомбом и ножем пријети другима. Знао је да је ријеч о особи којој није први пут да оружјем насрће на друге, па и на полицију.

- Рекао је да ће бацити бомбу, носио је ручну бомбу и нож за појасом. Ја сам га запричавао и успио д га изненади. Истргао сам му нож и бомбу и успио да га савладам. Позвао сам затим своје колеге које су га привеле у полицијску станицу - прича Буквић.

Није ово била прва овако опасна и изазовна ситуација у којој се нашао радећи свој посао. Све је то, каже, дио службе јер полицајац мора бити спреман и да животом заштити друге.

- Полицајац првенствено мора да воли свој посао, да га ради из срца и из душе и треба да помаже људима у невољи - додаје Буквић.

Није ово прво признање које је добио. И раније је похваљиван за рад у служби, али и за заслуге током Одбрамбено-отаџбинског рата.

- Драго ми је што је мој рад препознат и што ме је командир предложио за ову награду - каже Буквић.

Признања и похвале сваком годе, али у полицијском послу вјероватно их је много теже заслужити него у неком другом, мање опасном занимању. Синиша Буквић је то и доказао.