latinica  ћирилица
11/01/2021 |  09:02 ⇒ 09:06 | Аутор: РТРС

Илић: Радићемо за добро свих грађана Бањалуке (ВИДЕО)

Први потези су сазивање скупштинског Колегија, а брзо ће и ванредна сједница, гдје ћемо формирати комисије и одређен тијела. Немамо још увијек буџет, и морамо се фокусирати на те ствари. Нацрт предлаже градоначелник, Скупштина га усваја и то су неке од првих ствари које ћемо радити, истакао је Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

- Дјеловао сам у политици и раније, али не толико као данас. Ови избори преокренули су мој живот у неком сасвим другом смислу. Својим иницијативима и амбицијама жеља је да помогнем осталим одборницима, али и свим грађанима Бањалуке. Сплетом околности врх СНСД-а ме је предложио за предсједника Скупштине, а то су једногласно прихватили и коалициони партнери - наглашава Илић.

Без обзира што има само 24 године, како сам каже, темељно се припремао за прв излазак у политичку арену.  

- Припремао сам се што се тиче Пословника, правних ствари. Уз све то гледао сам снимке и ранијих Скупштина, међутим, када је све почело, ставио сам све то по страни. Има ствари које ми још нису баш најјасније, али сигуран сам да неће бити већих проблема. Лијепо је искуство, памтићу га до краја живота - истакао је Илић.

Имао је разговор и са бившим предсједником Скупштине Зораном Талићем. 

- Имали смо пријатељске и реалтивно дуге разговоре на тему шта су дужности предсједника Скупштине. Помогао ми је доста, имали смо и примопредају, али то је више један формалан протоколарни чин - рекао је Илић, додавши да је градоначелника Драшка Станивуковића упознао трек по преузимању дужности:

- Нисам од раније познавао Станивуковића. Не би смјело да буде проблема да функционише све. Ми смо законодавна власт, док је Станивуковић извршна. Морамо радити заједно на развијању Бањалуке. Нећемо дозволити да Скупштина буде нека ријалити сцена. Чекају нас све заједно многе ствари које треба унаприједити - поручио је Илић.

Заједно са градоначелником представља најмлађи тандем челних људи једног града.

- Тренд младих људи у политици нас је задесио, и то је јако добра ствар. Мислим да је то добра појава у сваком друштву, па и нашем. Млади у Бањалуци, заслужују лијеп живот и све очи биће упрте и због тога у нас - увјерава Илић.

С обзиром да нема велико политичко искуство, иако је дипломиран правник, савјете ће тражити и од старијих колега.  

- Мислим да ко год дође на функцију градоначелника Бањалуке сусреће се са мннгим непознаницма, колико год он имао година, јер много је нових ствари. Наравно да ћу се окружити људима који ће ми много помоћи, и који имају искуство рада у градској управи - каже Илић.

С обзиром да има исуство из спорта, јер је био директор фудбалског премијерлигаша Крупе, настојаће да то искористи и у политици.

- Спорт и политика су живе материје које вам се дешавају сваког дана. Једноставно спорт је нешто што гради карактер човјека. Вјерујем да ће ми то искуство помоћи како би изградио своју политичку фигуру, која је још увијек непрофилисана, без обзира на високу функцију - закључио је Младен Илић, најмлађи предсједник Скупштине града Бањалука.