latinica  ћирилица
11/01/2021 |  14:00 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Влада ће за помоћ превозницима издвојити 2,3 милиона КМ (ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће Влада већ данас радити на доношењу уредбе о помоћи превозницима у Српској за превазилажење потешкоћа у пословања насталих због пандемије вируса корона и да ће за те намјене издвојити 2,3 милиона КМ.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је рекао новинарима у Бањалуци да ће се та уредба односити на период од августа до децембра 2020. године, а да ће превозници имати рок од 30 дана да конкуришу за ова средства.

Говорећи о помоћи Владе Републике Српске која је раније најављена за област угоститељства и туристичке раднике, Вишковић је рекао да се за ту помоћ пријавило 169 привредних субјеката, од којих 99 испуњава услове.

- Тренутно се врше провјере у Пореској управи Српске, а након тога до краја идуће седмице кренућемо са исплатом средстава - рекао је премијер Српске.

Вишковић је подсјетио да је Влада Српске за шест мјесеци продужила могућност кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.

Он је рекао да Влада Републике Српске припрема и доношење уредбе у вези са запошљавањем демобилисаних бораца кроз самозапошљавање и помоћ привредницима који запосле демобилисане борце, кроз порезе и доприносе.

Коментаришући чињеницу да је истекао рок за писмо намјере за аранжман БиХ са ММФ-ом, Вишковић је поновио да је став Републике Српске више него јасан - уколико има разумијевања у ММФ-у да се разговара о питањима о којима је Република Српска дала своје примједбе, Српска је "за".

- Ми смо спремни да учествујемо у разговорима, а уколико је то уцјена, хвала, идемо даље - рекао је Вишковић.