latinica  ћирилица
12/01/2021 |  16:29 ⇒ 16:29 | Аутор: sputniknews.com

Теодосић открио шта је најбољи дио кошарке

Милош Теодосић, српски кошаркаш, говорио је о бројним занимљивим темама.

Теодосић ове сезоне наступа у Еврокупу, гдје брани боје Виртуса из Болоње.

Искусни српски плејмејкер игра сјајно у Европи ове године и има просјек од 14,6 поена и 6,4 асистенције за мање од 25 минута проведених на паркету.

Највише се, као и обично, истиче својим невјероватним додавањима.

- Када некоме асистирам, онда је двоје људи срећно: мој саиграч и ја. Сљедећу асистенцију ћу подијелити неком другом, па ће онда и он бити срећан. Асистенције су најбољи дио кошарке - рекао је Теодосић.

Са Теодосићем на челу, Виртус, који са клупе предводи Александар Ђорђевић, је у првом деијлу Еврокупа дошао до учинка од десет побејда и нула пораза.

- Када имате скор од 10-0 онда свима иду заслуге. Када дођете у неки велики тим, очекивања су висока. Ко год да дође зна да мора да да све од себе и да буде у служби екипе и саиграча - искрен је тридесеттрогодишњак из Ваљева.

Виртус се недавно појачао доласком једног од најбољих италијанских кошаркаша данашњице, Марком Белинелијем.

- Марков квалитет је несумњив. Он је одлично појачање - не само за нас, већ и за европску кошарку (дошао из НБА лиге прим. аут.). Тек смо почели да играмо заједно. Дајте нам још мало времена, па ћете видјети... - испричао је МВП прве фазе Еврокупа.

Сљедећи корак за Виртус је Топ 16 фаза Еврокупа, у коју улазе као најбоља екипа досадашњег дијела такмичења.

- Сада је свака утакмица још битнија и мораћемо да пазимо на грешке. Сви који су се пласирали у Топ 16 су показали да то и заслужују. Не смијемо противницима да дајемо превише шанси - објаснио је Теодосић.

Он је као три највећа фаворита за освајање трофеја истакао два шпанска тима, Уникаху и Хувентуд, као и руски Уникс.

Виртус је у Групи Г са Будућности, Цедевитом Олимпијом и Бургом, а први меч игра у сриједу када дочекује екипу из Љубљане, од 18.30.