latinica  ћирилица
13/01/2021 |  16:11 ⇒ 16:44 | Аутор: СРНА

Незапамћена хаварија електромреже у Фочи (ФОТО)

Радници фочанске Електродистрибуције данима улажу надљудске напоре да би санирали бројне кварове на електромрежи које су изазвале сњежне падавине у руралним подручјима општине.
Фоча - Електродистрибуција - Фото: СРНА
Фоча - ЕлектродистрибуцијаФото: СРНА

Мада потпомогнути додатним екипама електричара из Источног Сарајева, Трнова и Вишеграда, те радницима фочанског предузећа Симинг трејд, фочански електричари нису у могућности да ријеше, како су навели, велику хаварију на електромрежи.

- Ријеч је о хаварији која се не памти, тако да мјештане молимо за стрпљење и разумијевање - речено је у Електродистрибуцији.

Фото: СРНА

Највећи проблем електричарима тренутно је подручје Челебића, гдје посао отежава висок снијег, неприступачан терен и дрвеће које је попадало на стубове и далеководе.

- У Челебићима смо успјели да ријешимо пола далековода, али људи су и данас без струје. Чак смо затражили помоћ од Спасилачке службе Вулф Фоча, а у помоћ су нам пристигли и ватрогасци. Појачане су све екипе на терену које нон-стоп раде - навели су у Електродистрибуцији.

У овом предузећу су рекли да не могу прецизирати када ће санирати кварове, јер су проблеми на терену велики.

Данас су успјели да санирају кварове на далеководу Тјентиште, тако да је то комплетно подручје са околином добило струју.

Струја је стигла и у Козју Луку, Даничиће, Слађановиће, Мирјановиће, Путојевиће и Марево, Мазоче, Пејковиће, Бастасе и Хум.