latinica  ћирилица
14/01/2021 |  08:23 ⇒ 08:24 | Аутор: СРНА

Хладно са слабим снијегом, на Сокоцу јутрос минус 16

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно и хладно вријеме, пролазно са слабим снијегом, уз дневну температуру од минус три до два степена Целзијусова.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

На сјеверу земље очекује се нови снијег до неколико центиметара, у централном појасу од четири до седам, а на планинама на истоку и југоистоку око 10 центиметара.

Прије подне и током дана биће облачно, на сјеверу слаб снијег, а слаб до умјерен у централном појасу, на истоку и високој Херцеговини, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу се очекује киша, али је могућа и сусњежица. Касније послије подне на сјеверу и западу доћи ће до престанка падавина, а према ноћи на петак и у већини других предјела до смањења облачности.

Једино ће у централном појасу, на истоку и на југоистоку /висока Херцеговина/ и даље бити облачно са снијегом. У том региону виших предјела биће услова за вијавице.

У централном појасу земље дан ће бити леден, што значи да дневна температура неће прелазити нулу, а на сјеверу и југу дневна температура биће пар степени изнад нуле.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверног и сјеверозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од минус три до два, на југу до шест, а на планинама од минус пет степени Целзијусових.

Температура ваздуха јутрос у 8.00 часова: Соколац минус 16 степени Целзијусових, Хан Пијесак минус 11, Дрвар и Сарајево минус седам, Сребреница, Тузла и Бјелашница минус шест, Билећа и Зеница минус четири, Бијељина и Мостар минус један, Неум један, а Бихаћ шест степени Целзијусових.

Највише снијега јутрос има на Чемерну 92 центиметра, затим у Хан Пијеску 45, Сокоцу 22, Фочи 11, Сребреници девет, Гацку и Рудом осам, Мркоњић Граду и Рибнику седам, у Новом Граду шест, Шипову и Вишеграду четири, Бањалуци и Бијељини три, Приједору два и Добоју један центиметар.