latinica  ћирилица
14/01/2021 |  16:43 ⇒ 16:45 | Аутор: СРНА

Тузла: У децембру евидентирано 225 илегалних миграната

Полиција Тузланског кантона евидентирала је 225 миграната у децембру прошле године на простору овог кантона, који код себе нису имали идентификационе документе или потврду о исказаној намјери подношења захтјева за азил.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Влада Тузланског кантона прихватила је информацију о ситуацији у вези са мигрантима за децембар прошле године, у којој се наводи да је на простору кантона евидентирано 69 миграната више него у октобру, када је откривено 186.

Током децембра евидентирана су 83 мигранта из Авганистана, 58 из Марока, 27 из Пакистана, 22 из Еритреје, 15 из Либије, девет из Ирака, осам из Алжира, два из Палестине и један мигрант из Туниса, наведено је данас на порталу Владе Тузланског кантона.

У овом периоду евидентирано је и 28 безбједносно интересантних догађаја у којим су учествовали мигранти, док су три догађаја евидентирана као кривична дјела, и то покушај убиства, тешка крађа и штећење туђе ствари.

Према информацијама Службе за послове са странцима - Теренски центар Тузла, у новембру прошле године, Центар је изрекао мјере и издао рјешења о протјеривању 10 мигранта, који су упућени у привремени прихватни центар у Блажују.