latinica  ћирилица
15/01/2021 |  12:50 ⇒ 12:54 | Аутор: СРНА

Кошарац: Шаровић прво нека погледа у своје двориште

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац оцијенио је да свакодневни напади предсједника СДС-а Мирка Шаровића на заједничке институције и представнике Републике Српске у тим институцијама, представљају његов покушај да прикрије и заташка нови озбиљан изборни пораз странке коју предводи на протеклим локалним изборима.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

- Шаровић показује све веће знакове нервозе, посебно након што је ове седмице пропао покушај изгласавања неповјерења Савјету министара у Представничком дому парламента БиХ. Била је то нова потврда за све бројније чланове СДС-а који сматрају да на челу те странке сједи губитник, чија се политика, ако она уопште постоји, своди искључиво на борбу за позиције у Сарајеву уз помоћ бошњачких политичара и дијела међународне заједнице - упозорио је Кошарац.

Кошарац је нагласио да није изненађен чињеницом да функционери СДС-а, поготово из Бањалуке и Источног Сарајева, исказују незадовољство Шаровићевим резултатима и одлукама.

- Шаровић се бави СНСД-ом, а никако да завири у своје двориште, из ког му сваког дана поручују да је по трећи пут изгубио изборе у Источном Новом Сарајеву, општини у којој живи, као и у Рогатици, општини у којој је рођен. Предсједник СДС-а никада није коментарисао чињеницу да је на првим директним изборима у граду Источном Сарајеву СДС изгубио позицију градоначелника, коју је, што сам, што у коалицији с ПДП-ом, држао више од двије деценије - истакао је Кошарац.

Он је додао да Шаровић све веће притиске трпи и у бањалучкој регији, гдје СДС готово да не постоји, будући да је та странка на посљедњим локалним изборима у Бањалуци освојила један одборнички мандат.

- Незадовољни СДС-овци причају да је Шаровић на катастрофални изборни пораз у Бањалуци одговорио довођењем новог Богољуба Карића, како би имали од чега да плаћају Шаровићеве политичке егзибиције у Сарајеву - рекао је Кошарац.

Он је Шаровићу поручио да би било добро да престане са праксом да сопствене неуспјехе и поразе приписује другима.

- Такође, било би добро да посланици СДС-а и ПДП-а коначно престану да раде против Републике Српске и њених уставних надлежности, што се догодило и на посљедњем засједању Представничког дома Парламента БиХ. Таква политика, која је на сцени у посљедњих шест година, никоме ништа добро није донијела, па чак ни бошњачким политичарима, који Мирка Шаровића и његове сљедбенике сматрају природним савезницима за све пројекте поткопавања уставних темеља Републике Српске - закључио је Кошарац.