latinica  ћирилица
17/01/2021 |  16:06 ⇒ 18/01/2021 | 09:27 | Аутор: Агенције

Ђоковић упутио писмо са листом захтјева АО

Новак Ђоковић је директору Аустралијан опена упутио захтјеве којима је покушао да помогне свим тенисерима и тенисеркама који се тренутно налазе у карантину у тој земљи.

Ђоковић се тренутно налази у карантину у Аделејду са мањим бројем тенисера и тенисерки, док су остали смјештени у Мелбурну.

Српски тенисер је још раније изразио незадовољство тиме што је добио повлашћени третман, о којем су критике изразили и други играчи.

Како преноси специјализовани тениски портал Пунто де брејк, сада је послао писмо директору турнира Крегу Тајлију, у којем му је представио захтјеве који ће, уколико буду испуњени, помоћи свим тенисерима и тенисеркама тренутно у Аустралији.

Он је реаговао као први човјек Уније играча (ПТПА) и некадашњи предсједник АТП Савјета играча, те је изнео захтјеве Тајлију којима би "терен" био изједначен за све у карантину.

Немогућност подједнаког третмана створили су ковид-позитивни случајеви, који су најмање 72 учесника Аустралијан опена ставили у строги карантин, након што се јавио још један позитивни случај у трећем авиону за Мелбурн.

Ђоковић је све чињенице узео у обзир и покушао да избори што боље услове за своје колеге и колегинице.

​Како се наводи, ово су његови захтјеви челницима Аустралијан опена и Тениског савеза те земље:

- опрема за тренинг и физичку припрему у свакој соби

- храна на нивоу турнира као што је Аустралијан опен и коју би требало да једе сваки професионални спортиста

- смањен број дана изолације за поменутих 47 тенисера, уз додатно тестирање како би се доказало да су негативни на вирус корона

- дозвола да се састану са тренерима уколико су сви негативни на тесту

- уколико је претходно могуће, ставити играча и тренера на исти спрат у хотелу

- што је више могуће кретања ван хотелских соба, потенцијално и изнајмљивање кућа са тениским тереном