latinica  ћирилица
19/01/2021 |  09:44 ⇒ 12:24 | Аутор: СРНА

Вучић и Брнабићева позвали грађане да се вакцинишу

Предсједник и премијерка Србије Александар Вучић и Ана Брнабић позвали су данас грађане да се у што већем броју одазову вакцинацији против вируса корона.
Вучић и Брнабић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Вучић и Брнабић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

На сједници државног врха и Оперативног штаба за имунизацију истакнуто је да је у Србију до сада стигло више од милион доза вакцина, а да су потписани уговори за набавку више од шест милиона доза.

Вучић је рекао да ће, вјероватно, за викенд примити вакцину кинеске компаније Синофарм, док ће исту вакцину министар здравља Златибор Лончар примити данас.

Предсједник је рекао да ће Србији, која тренутно располаже са америчко-њемачком вакцином Фајзер, руском вакцином Спутњик и кинеском Синофарм, потписати уговор о набавци 800.000 доза британских вакцина Астра Зенека.

Он је позвао све грађане да се вакцинишу и да се убрзано пријављују јер ће на тај начин, како је нагласио, спасити животе.

Министар унутрашњих послова Србије Александр Вулин рекао је да се у првој анкети у Министарству унутрашњих послова за вакцинацију пријавило 9.366 припадника.

Вулин је рекао да је тренутно 2.188 припадника МУП-а заражено вирусом корона, а да је до сада умро 51.

У Србији је данас почела масовна вакцинација становништва против вируса корона.

У Београду ће масовна вакцинација почети на Сајму, а све је спремно и у Нишу, Крушевцу, Крагујевцу, Суботици, Лесковцу и другим већим градовима.

У Србији се већ спроводи вакцинација здравствених радника и старијих од 75 година.