latinica  ћирилица
19/01/2021 |  12:36 ⇒ 12:45 | Аутор: sputniknews.com

Директор Аустралијан опена: Ђоковић није ништа захтијевао

Крег Тајли, директор Аустралијан опен, стао је у заштиту Новака Ђоковића ког су медији на овом континенту критиковали због наводних захтијева за боље услове играча.

Најбољи тенисер свијета, као предсједник Удружења играча, послао је писмо властима државе Викторија у Аустралији како би покушао да се избори за боље услове и третман играча који се налазе у карантину.

Медији у Аустралији овакав потез дочекали су на нож написавши како је Ђоковић, у овако тешким условима за све, захтијевао нешто немогуће.

Јавили су се и поједини тенисери, Ник Кирјос га је назвао "будалом", подсмијевао му се и Стен Вавринка, а испоставиће се да је цијела ситуација извучена из контекста.

Тајли је у изјави за "Канал9" рекао како Новак није послао писмо са захтјевима, већ амо поруку са сугестијама.

- Што се тиче Новака Ђоковића, он је написао поруку, то нису били захтјеви, већ сугестије. И он такође разумије шта значе ове две недјеље карантина...Сваки играч који је дошао овде знао је да ако је био у блиском контакту или позитивном тесту да ће ово бити услови које ће морати да испоштују - рекао је Тајли.

Ђоковић није био једини са приједлозима, јапански тенисер Данијел Таро је питао да се мечеви скрате и играју у два добијена сета због новонастале ситуације.

- Ово је на крају свега, ипак Гренд слем. У овом тренутку, три добијена сета у мушкој, и два у женској конкуренцији су нешто чега планирамо да се држимо - додао је директор Аустралијан опена.

Тајли је истакао да је знао да ће организација турнира бити тешка.

- Знам да су у питању елитни спортисти којима је тешко да одржавају форму док су у хотелској соби. То је њихов допринос томе да имају привилегију да се, по изласку из истих, такмиче за наградни фонд од 80 милиона долара. Имали смо видео позиве са више од 500 играча и велика већина њих је срећна што је овде и што имају прилику да се такмиче и на турнирима пре Аустралијан опена. Извјештаји које читамо и оно што поједини говоре не представљају већину. Бићемо оштри према оној мањини који нема прави приступ стварима - навео је Тајли.

Аустралијан опен на програму је од 8. до 21. фебруара. Новака Ђоковића 29. и 30. јануара очекује егзибиција у Аделајду, потом од 1. до 5. фебруара АТП Куп, а потом и Отворено првенство Аустралије.