latinica  ћирилица
19/01/2021 |  17:00 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Само политички лешинари могу критиковати залагање за набавку вакцина

Само потпуни бесрамници и људи без било какве политичке одговорности, попут Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића, могу критиковати залагање било кога, па тако и Милорада Додика да учини нешто што ће бити од изузетне користи за грађане Републике Српске и заштиту њиховог здравља, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић (Фото: srpskainfo.com) - Фото: РТРС
Радован Ковачевић (Фото: srpskainfo.com)Фото: РТРС

- Милораду Додику и људима из руководства Републике Српске није проблем нити понижење урадити било шта да дођемо до вакцина и заштитимо здравље грађана Републике Српске. Морам да нагласим да је Српска урадила све што је било у њеној могућности да што прије дође до вакцина и оно што је суштинска ствар јесте да ћемо већ наредне седмице имати прву испоруку вакцина за вирус корона, а у току фебруара и све остале вакцине тако да ћемо моћи на потпуно одоговарајући начин вакцинисати све грађане у Српској који имају потребу да буду вакцинисани - истакао је Ковачевић.

С обзром на то да је Србија успјела већ раније да дође до одређеног броја вакцина, рекао је Ковачевић, нама није апослутно никакво понижење замолити братску земљу као што је Србија Српској да нам уступи одређени број вакцина док не стигну те које смо већ обезбиједили.

- Само апсолутни бесрамници и политички лешинари попут Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића могу тако нешто да критикују - закључио је Ковачевић реагујући на изјаве Шаровића и Бореновића да се, како кажу, Република Српска ослања само на нечију помоћ.