latinica  ћирилица
20/01/2021 |  13:39 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

У четвртак сунчано и топлије

У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује сунчано и још топлије вријеме уз умјерену облачност, а једино на југозападу и југу биће претежно облачно понегдје са краћом кишом.
Сунчан зимски дан - Фото: РТРС
Сунчан зимски данФото: РТРС

Јутро ће бити претежно ведро или са малом облачношћу у сјеверним крајевима, око ријека и по котлинама понегдје је могућа магла, а на планинама слаб мраз, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне доћи ће до повећање облачности са запада и југа.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до пет, на планинама од минус пет, а највиша дневна од три до девет Целзијусових степени.

Дуваће вјетар умјерене јачине, повремено са јаким ударима, јужног и југозападног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус шест, Чемерно нула, Гацко два, Калиновик три, Вишеград четири, Невесиње, Мостар, Соколац и Хан Пијесак пет, Билећа шест, Мраковица и Сребреница седам, Требиње, Сарајево и Мркоњић Град осам, Нови Град девет, Зворник 10, Бијељина и Добој 11, Бањалука и Приједор 12, те Сански мост 13 Целзијусових степени. /крај/вса/дад