latinica  ћирилица
20/01/2021 |  20:20 | Аутор: РТРС

Шарић: Нисмо фаворити, али можемо изненадити (ВИДЕО)

Данијел Шарић са 43 године и даље брани сјајно. Са Катаром је на Свјетском првенству изборио пласман у други круг такмичења, па ова арапска земља има и те како разлога за задовољство.

Иако ће ускоро напунити 44 година, то уопште не смета Данијелу Шарићу да брани на врхунском нивоу. Утисак је да су голмани из његове генерације као вино - што старији то бољи. Шарић је то показао и на Свјетском првенству гдје је ослабљену селекцију Катара, довео до другог круга такмичења.

- Док сам имао свјежине, лијепо је изгледало. Против Хрватске и није ишло нешто како треба, али искрено задовољан сам. Имамо неколико играча, који су позитивни на вирус корону, али ће нам се прикључити за други круг - истиче Шарић.

 

Прву утакмицу у наставку шампионата, Катар ће одиграти сутра, против селекције Данске, једног од главних фаворита за највиши пласман.

- Даћемо наш максимум. Важно је да одиграмо квалитетну утакмицу, да не губимо самопуздање. О фаворитима је тешко причати, јер једна неопрезност, заражен играч вирусом корона, све ставља у други план, али поименично може се рећи Данска, Француска, Норвешка... - наставља причу Шарић.

Свјетски шампионат у Египту, није као сви досадашњи, а разлог је вирус корона. Многи играчи и тренери, критиковали су услове, који су их дочекали у Африци. И Шарић сматра да мјере заштите од вируса нису постављене онако како је играчима обећано.

- Дошли смо у Каиро и нефункцонише то како је речено. Ситуација је таква да мораш стално да се пазиш, а с друге стране мораш да мислиш о утакмицама, тренинзима. Тешко је то све извести, а сви да буду задовољни - прича Шарић.  

Прије годину и по дана, Шарић је одбио понуду Барселоне да се прикључу стручном штабу. Одлучио је да остане у Катару, и чини се није погријешио. Након велике европске каријере, овај Добојлија у Катару живи свој рукометни сан.