latinica  ћирилица
21/01/2021 |  08:05 ⇒ 17:06 | Аутор: СРНА

Почело друго полугодиште у школама у Српској (ВИДЕО)

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је данас да је у школама у Републици Српској почело друго полугодиште школске године 2020/2021 и да није било промјена у организацији наставе у односу на прво јер Институт за јавно здравство Српске сматра да нису стечени услови да дјеца похађају наставу као што је то било прије појаве вируса корона.
Ученици - Фото: РТРС
УченициФото: РТРС

- Веома је значајно да дјеца редовно похађају наставу у учионицама, те да у првом полугодишту није забиљежен ниједан случај ширења вируса корона у школама, што указује на одговорно понашање просвјетних радника, ученика и родитеља - рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла значај да дјеца у процесу стицања знања остваре контакт са својим другарима и наставницима, те лакше савладају градиво.

Тривићева је навела да је друго полугодиште почело у 187 основних и 89 средњих школа, те напоменула да ће се у двије школе у прва два дана настава одвијати онлајн, због завршетка радова на гријању у објектима.

Она је рекла да је настава организована онлајн и у одређеном броју школа које се налазе на подручју гдје се прије мјесец дана јаче осјетио земљотрес и чији су објекти оштећени, или су ученици пребачени у друге школе чији су објекти у функцији.