latinica  ћирилица
21/01/2021 |  08:16 | Аутор: СРНА

Још топлије уз југо

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће у већини предјела бити умјерено облачно, сунчано и још топлије, а у јужним крајевима претежно облачно вријеме.
Зима без снијега - Фото: РТРС
Зима без снијегаФото: РТРС

Јутро је претежно ведро или са малом облачношћу у сјеверним крајевима, око ријека и по котлинама понегдје са маглом, а од запада, преко југозапада до југа претежно до потпуно облачно, али мање хладно него претходног јутра, док слабог мраза има једино на планинама.

Током дана сунчано уз умјерену облачност и југо, још топлије и суво, једино на југозападу и југу претежно облачно, понегдје са краћом кишом, послије подне повећање облачности са запада и југа, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална јутарња температура ваздуха од нула до пет, на планинама од минус пет, а највиша дневна од три до девет, на сјеверу локално већа за пар степени, а на планинама од минус један степен Целзијусов.

Бјетар умјерен, повремено са јаким ударима, јужног и југозападног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 6.00 часова: Бијељина и Зеница један, Гацко и Широки Бријег два, Доброј, Сарајево и Тузла три, Бањалука пет, Приједор шест, Требиње 10 и Неум 11 степени Целзијусових.