latinica  ћирилица
21/01/2021 |  08:46 ⇒ 08:56 | Аутор: sputniknews.com

Историја се поновила – нико у граду није спавао, опет је "пао" Реал Мадрид

Реал Мадрид је доживио један од најтежих пораза у скоријој историји – у шеснаестини финала Купа краља елиминисала га је екипа из треће шпанске лиге Алкојано, резутатом 2:1.

Меч је ријешен тек у продужетку.

Регуларни дио меча је завршен са 1:1, а у 115. минуту ноћну мору "краљевског клуба" је одлучујућим голом режирао Хуанан Казанова.

Алкојано је до историјске побједе, којом је поновио успјех из 1951. године, стигао са играчем мање, комплетним преокретом пошто је Реал први повео у 45. минуту голом Едера Милитаа, пошто је изједначење у 80. донио Хосе Солбес.

- Са балкона зграда око стадиона чули су се бубњеви, бацане су конфете, симпатизери су навијали све вријеме, нико у граду није спавао - наводи шпански Ас.

Како се истиче, поједини навијачи су успјели да се прогурају до ограде стадиона, да се попну и да "из првог реда" прате утакмицу.

- Највеће привилегије имали су они који станују око стадиона. Терасе су биле окићене плавим и бијелим балонима, заставама и шаловима. Многи су дошли на стадион само да виде аутобус екипе Реал Мадрида, али су брзо морали да се врате кућама због мјера рестрикције кретања - додаје се.

Понављање највећег успјеха у историји клуба, послије 1951. године и такође побједе над Реалом од 2:1, управа је "прославила" специјалним поклон-пакетом делегацији мадридског великана у којој су се нашле и посебне заштитне маске, са уписаним датумом сусрета.