latinica  ћирилица
21/01/2021 |  10:10 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

У Блажују повријеђена два полицајца и службеник центра (ВИДЕО)

Два полицајца и један службеник имиграционог центра повријеђени су у синоћњем сукобу у мигрантском кампу у Блажују, у сарајевској општини Илиџа, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.
Нереди у Блажују (Фото: Т.S.) - Фото: klix.ba
Нереди у Блажују (Фото: Т.S.)Фото: klix.ba

У сукобу у кампу у Блажују оштећено је више моторних возила кантоналне Управе полиције и Међународне организације за миграције, као и просторије прихватног центра, компјутерска и канцеларијска опрема у овом центру.

У саопштењу се наводи да је полиција синоћ око 20.00 часова, од службеника привременог имиграционог центра Блажуј, обавијештена да се више миграната потукло у кругу објекта.

На лице мјеста је упућено више полицијских службеника Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, који су потврдили наводе из пријаве и установили да су корисници имиграционог центра нарушили јавни ред и мир.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва.

Увиђај су обавили полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево.

Из кантоналног МУП-а наводе да настављају са утврђивањем свих околности, ради расвјетљавања и документовања више кривичних дјела - насилничко понашање, лака тјелесна повреда, спречавање службеног лица у вршењу службене радње, напад на службено лице у вршењу послова безбједности, као и крађа и оштећење туђе ствари.