latinica  ћирилица
21/01/2021 |  22:37 ⇒ 22:37 | Аутор: СРНА

Руски дипломата протјеран из Албаније

Руски дипломата Алексеј Кривошејев протјеран је из Албаније због, како је образложено, кршења мјера за сузбијање епидемије вируса корона, што руска Амбасада у Тирани сматра неоснованим оптужбама.

О протјеривању руског дипломате извијестило је Министарство спољних послова Албаније које је саопштило да је руској страни од априла прошле године скретана пажња у вези са понашањем Кривошејева.

- Упркос обећањима, руски дипломата је наставио да крши мјере. На жалост, Влада Албаније је донијела одлуку да објави дипломату Алексеја Кривошејева персоном нон-грата, уз обавезу да напусти земљу у року од 72 сата од момента објављивања одлуке - наводи се у саопштењу.

Министарство спољних послова је, истовремено, изразило спремност за наставак пријатељске сарадње са Русијом, те изразило наду да ће Москва схватити ово као изнуђену мјеру ради заштите здравља људи.

Руска амбасада у Тирани је саопштила да навођење имена њиховог службеника у саопштењу за медије представља грубо кршење међународне дипломатске праксе.

- Министарство спољних послова Русије је информисано о овоме - навели су руска Амбасада, пренио је "Спутњик".