latinica  ћирилица
23/01/2021 |  20:24 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

"Вашингтон да рјешава сопствене проблеме"

Америка треба да рјешава сопствене проблеме и да престане да се мијеша у питања других држава, саопштено је данас из руског Министарства спољних послова након објаве коментара америчке Амбасаде у Москви о неодобреним митинзима у Русији.
Министарство иностраних послова Руске Федерације (Фото: Fotolia/scaliger) -
Министарство иностраних послова Руске Федерације (Фото: Fotolia/scaliger)

Руско Министарство спољних послова подсјећа да америчка Амбасада није реаговала на демонстрације одржане 6. јануара и покушаје упада у зграду Конгреса у Вашингтону, нити су америчке дипломате осудиле убиства и хапшења која су потом услиједила.

- Лицемерје је инструмент америчке диппломатје који је постао посебно опасан усљед пандемије ковид 19. Брините о својим проблемима и престаните са мијешањем у унутрашња питања других држава - истиче се у саопштењу, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Руско Министарство спољних послова напомиње да протести у САД нису били мирни због поступака власти које су их касније окарактерисале као напад на демократију. У саопштењу се, такође помињу и напади америчке полиције на руске новинаре који су извјештавали о протестима у САД прошле године.

У саопштењу се, такође указује и на то да су западни медији извјештавали о 40.000 демонстраната који су се, наводно окупили данас на неодобреним протестима у Москви и то је окарактерисано као лажна вијест.

- Према претпоставкама агенције Ројтерс, најмање 40.000 људи било је данас у центру Москве ради протеста. Зашто не и четири милиона? Само да подсјетимо на званично саопштење да је било око 4.000 људи - додаје се у саопштењу.

Руско Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да је у Москви на протесте организоване ради позива властима да се из затвора ослободи лидер опозиције Алексеј Наваљни изашло око 4.000 људи.