latinica  ћирилица
24/01/2021 |  10:06 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Симић: Бакир Изетбеговић није сијач мржње, већ подстрекач злочина

Савјетник српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Перо Симић истакао је да то што је Бакир Изетбеговић изјавио да су "Срби лош народ" није никакво чудо када је ријеч о Алијином сину, јер екстремисти не воле људе, а Бакир посебно Србе, већ воли своје екстремитичке идеје насљеђене од непресуђеног ратног злочинца Алије Изетбеговића.

- Бакир је опсесивно везан за екстремистичке идеје које је наслиједио од свог оца Алије, а од екстремизма, у чијим темељима је мржња, како то рече један мудар човјек, до злочина остаје један корак. Тај корак прешао је Алија Изетбеговић, а да ли је отворено изречена мржња његовог сина Бакира против Срба најава млађег Изетбеговића да управо то треба да очекујемо, остаје да видимо ми, од Изетбеговића омражени Срби - навео је Симић у колумни за портал "Искра".

Симић је констатовао да су Срби за мир и договор који рјешава све евентуалне неспоразуме и презиру сваки екстремизам кога проповиједа Бакир Изетбеговић.

- О каквом екстремисти је ријеч још прије десетак година рекао ми је велики српски и свјетски филмски редитељ Емир Кустурица који је ишао у исту основну школу у Сарајеву у којој је Бакир Изетбеговић, на одмору, носећи кроз ходник школе ђачку ужину са виршлом демонстративно бацао у корпу за отпатке са гађењем говорећи 'пашчетина'. То је све радио пред многобројним основцима српске националности који су на миру јели своју ужину - истакао је Симић.

Нема сумње, нагласио је он, да Бакир Изетбеговић још од тада болује од поремећаја менталне равнотеже.

- То вам је стање, ако нисте знали, супротно нормалности. Његов екстремизам и глупост очигледно да нема граница и као такав постао је терет за свој честити бошњачки народ који не жели да живи закључаног мозга. Код Бакира Изетбеговића навика је увијек јача од памети, јер се очигледно памет негдје загубила. Али Изетбеговић својом изјавом да су 'Срби лош народ' није сијач мржње, већ подстрекач злочина. То је већ фаза у којој се губи веза и са реалношћу и са мозгом - навео је Симић.

Он је нагласио да међу онима које је "наружио" и који се стиде или би се стидјели да су живи подстрекача злочина Бакира Изетбеговића су и имена најпознатијих људи међу муслиманима који се кроз историју нису одрекли свог српског поријекла или су отворено истицали да су Срби, а које већ дуже времена наводи професор, историчар из Сјенице, поријеклом из Тешња у БиХ Салих Селимовић који се као и многи други нису одрекли свог српског поријекла или су отворено истицали да су Срби за разлику од Алије Изетбеговића и његовог сина Бакира који ето и њих због тога назива лошим.

- То су, навео је професор Селимовић, Дервиш-бег Љубовић, Омер-бег Сулејманпашић Деспотовић, Мехмед Курт, Салих Карабеговић, Салих Казазовић, Али-Риза Даутовић, Авдо Карабеговић Хасанбегов, Авдо Карабеговић Зворнички, Осман Ђикић и његова сестра Хатиџа, Смаил-ага Ћемаловић, Ибрахим Хаџиомеровић, Али Фехим Џабић, Асим Шеремет, Мухамед Мехмедбашић, Мустафа Голубић, Хасан Ребац, Шукрија Куртовић, Узеир ага Хаџихасановић, Хамид Кукић, честити ађутант Драже Михајловића Мустафа Мулалић, Решад Куртагић, Дервиш Шећеркадић, Мујо Пашић, Хасан Бркић, Осман Карабеговић, Џемал и Шукрија Биједић, Шефкет Маглајлић, Мидхат Мурадбеговић, Скендер Куленовић, Омер, Авдо и Хамза Хумо, Ћамил Сијарић, Дервиш Сушић, непоновљиви Меша Селимовић, Алија Коњхоџић, Исмет Пуповац, грандиозни Емир Кустурица, Џевад Галијашевић, Амир Чамџић, Мехмедалија Нухић и многи други великани који се стиде или би се, да су живи, стидјели подстрекача злочина србомрзца Бакира Изетбеговића код кога очигледно није усахла рушилачка страст, није згаснуо ратнички примитивизами и варварство бесчасника. Нажалост, то је постало његов манир, начин понашања и начин мишљења - нагласио је Симић.

Надати се, истакао је Симић, да честити бошњачки народ неће дозволити да овакави ментално и морално посрнули лидери који их представљају, попут Бакира Изетбеговића, и даље буду опасност за миран живот и будућност БиХ.