latinica  ћирилица
25/01/2021 |  07:33 ⇒ 09:21 | Аутор: СРНА

Жуто упозорење због вјетра и ниске температуре ваздуха

Жути метеоаларм због јачих удара вјетра и ниске температуре ваздуха данас је издат за већи дио Републике Српске и Федерације БиХ, објављено ја на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Појачан вјетар са мјестимичним ударима од 40 километара на час дуваће на подручју регија Бањалука, Вишеград и Фоча. Прогнозирана температура вазуха за те крајеве је око минус пет степени Целзијусових.

Жуто упозорење због појачаног вјетра издато је за требињску регију, гдје се очекује да удари мјестимично буду јачи од 40 километара на час.

Ниска температура ваздуха прогнозирана је за подручје Бихаћа гдје ће минимална температура ваздуха бити око минус пет степени Целзијусових, а на подручју Ливна око минус шест, док се очекује да удари вјетра буду од 40 до 55 километара на час.

На сарајевском подручју прогнозирана је температура ваздуха од око минус пет, а удари вјетра између 40 и 50 километара на час.

Жути метеоаларм због вјетра је упаљен и за подручје Мостара гдје се очекује да удари буду од 40 до 60 километара на час.

Жути упозорење указује на потенцијално опасно вријеме.