latinica  ћирилица
25/01/2021 |  12:38 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

Наредних дана облачно и хладно вријеме

Хладно вријеме уз провијавање снијега очекује Републику Српску наредних дана, а пораст температуре ваздуха прогнозиран је за петак, 29. јануар, подаци су Републичког идрометеоролошког завода.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Сутра ујутро биће мало до умјерено облачно и хладно вријеме, са умјереним до јаким мразем, а мјестимично провијавање снијега очекује се на истоку и у централним крајевима.

Током дана биће хладно, у источним крајевима уз провијавање снијега у вишим предјелима, док ће на западу и југу повремено бити сунчаних периода.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до два, на планинама од минус девет, а највиша дневна од минус два до четири, на планинама од минус пет степени Целзијусових.

У сриједу, 27. јануара, јутро ће бити мало до умјерено облачно и веома хладно. Мраз се очекује на сјеверу, на југу ведро, а на истоку облачније уз мјестимично слабо провијавање снијега.

Током дана углавном ће бити промјенљиво до умјерено облачно са суначним периодима, док се увече очекује повећање облачности и суво вријеме.

Јутарња температура ваздуха од минус седам до минус један, на планинама од минус девет, а највиша дневна од минус два до четири, на планинама од минус пет степени Целзијусових.

Метеоролози за четвртак, 28. јануара, прогнозирају мало до умјерено облачно и хладно јутро са мразом, док ће на југу и истоку бити ведро. Током дана очекује се повећање облачности са запада, које у току вечери и ноћи може донијети слабије падавине.

Јутарња температура ваздуха од минус седам до минус један, на планинама од минус 13, а највиша дневна од минус два до четири, на планинама од минус четири степена Целзијусова.

За петак, 29. јануара, најављено је претежно облачно и топлије вријеме него претходних дана, а увече и током ноћи ка суботи могућа је слаба киша.

Јутарња температура ваздуха биће од минус три до три, у планинама око минус шест, а највиша дневна од два до седам, на планинама од минус два степена Целзијусова.