latinica  ћирилица
26/01/2021 |  07:39 ⇒ 07:47 | Аутор: Независне

Игокеа се у Турској бори за пласман у топ 16

Кошаркаше Игокее вечерас очекује одлучујућа утакмица за пласман у топ 16 фазу ФИБА Лиге шампиона. Првак БиХ гостује код Турк Телекома и побједа их сигурно води у наредну фазу такмичења, док међу 16 најбољих могу и са поразом уколико у другом мечу Групе Г Хапоел не слави код Лиможа.
КК Игокеа - Фото: РТРС
КК ИгокеаФото: РТРС

Након пет кола елитног ФИБА такмичења "игоси" су изненадили многе и пред посљедње коло имају реалне шансе да прођу даље. У веома тешкој групи чета тренера Драгана Бајића славила је против свих ривала као домаћин и сада је на корак до топ 16 фазе. У наредну фазу их сигурно води побједа у гостима код Турк Телекома, којег су убједљиво савладали у Лакташима (77:66).

Турска екипа је већ изборила пласман међу 16 најбољих па би то можда могла да буде и олакшавајућа околност за "игосе". Постоји и други пут којим може да крене бх. правак.

Игокеу чак и пораз води даље, али под условом да Хапоел Јерусалим не слави у Француској код Лиможа. Уколико Изреалци побиједе, а Игокеа изгуби, оба тима ће имати по три побједе и пораза, али би у том случају Хапоел ишао даље јер је славио убједљивију побједу у међусобном дуелу.

- Мислим да смо већ сада направили велики резултат, јер смо кренули од квалификација. У најјачој смо групи. Немамо притисак, али урадићемо све што је до нас да покушамо да се пласирамо међу 16 најбољих - рекао је Бајић, чији тим је у групи са два тима која су једни од фаворита за освајање ФИБА Лиге шампиона (Турк Телеком и Хапоел).

Оба одлучујућа меча Групе Г у Турској и Француској играју се у исто вријеме од 18.30.

Не игра Игокеа добро само у овом такмичењу. Изненадила је многе и у АБА лиги и тренутно дијели прво мјесто са Морнаром и оба тима имају омјер од по 12 побједа и три пораза. Протеклог викенда на програму је било 16. коло, али је Игокеа одмарала јер је требало да игра са Приморском, која је дисквалификована из регионалног такмичења и сви њени резултати су регистовани побједом противника од 0:20. Игокеа има још 11 утакмица у лигашком дијелу АБА лиге и један је од тимова који ће вјероватно до посљедњег кола да се бори за једно од четири мјеста која воде у плеј-оф.