latinica  ћирилица
26/01/2021 |  21:29 ⇒ 27/01/2021 | 08:42 | Аутор: РТРС

Игокеа у Топ 16 ФИБА Лиге шампиона (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Игокее поражени су од Турк Телекома у утакмици посљедњег кола групне фазе ФИБА Лиге шампиона 94:86, али су ипак изборили пласман у ТОП 16 фазу овог такмичења јер је Хапоел изгубио од Лиможа 88:83
КК Игокеа (фото: facebook.com / KKIgokeaAleksandrovac) -
КК Игокеа (фото: facebook.com / KKIgokeaAleksandrovac)

Пред посљедње коло Игокеа је имала два пута да стигне до 16 најбољих - побједом против Турк Телекома или тријумф Лиможа против Хапоела.

Игокеа није успјела да тријумфује у Анкари, изгубили су 94:86, али је Лимож у мечу који за њих није имао резултатски значај побиједио Хапоел 88:83 и шампион БиХ и турска екипа иду даље.

У наставку такмичења биће формиране четири групе са по четири тима од којих ће по двије најбоље пласиране екипе ићи даље. Жријеб је заказан за 2. фебруар.

Драган Бајић, КК Игокеа (фото: Mega Soccerbet / Ivica Veselinov)

Што се тиче утакмице у Анкари домаћа екипа је углавном водила, али је Игокеа константно стизала вођство. На два минута и 20 секунди до краја меча тројком Талића Игокеа је повела 83:82. Ипак, домаћи тим прави серију 7:0 за вођство 89:83.

Посљедњи прикључак Игокеа је имала послије тројке Јошила за 89:86. Онда је Ерик на другој страни погодио оба слободна бацања и одбио напад гостујућег тима.

У побједничком саставу Мајкл Ерик је постигао 21 поен. На другој страни Џеки Кармајкл 18, Един Атић 16 поена шест скокова и осам асистенција, Ентони Клемонс је дао 12, Дарко Талић 10. У дебитантском наступу у дресу Игокее Стивен Греј је дао седам поена.

Тренер Игокее Драган Бајић честитао је својим играчима на пласману у наредну фазу ФИБА Лиге шампиона. 

- Рекао сам играчима прије утакмице да не треба да гледамо на меч Лимож-Хапоел, него да одрадимо свој дио посла. Били смо поштени, дали све од себе и погледала нас је срећа те сматрам да је пласман у ТОП 16 огроман успјех за нас. Гледајући с ким смо били у групи, честитам момцима, стручном штабу и управи на пласману у наредну фазу. Хвала свима који нас подржавају и прате - рекао је Бајић.