latinica  ћирилица
27/01/2021 |  17:02 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Грујичић: Очекивана одлука пристрасног, компромитованог Суда БиХ

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је Срни да је након притисака и харанге која је вођена претходних мјесеци, била очекивана данашња одлука Суда БиХ о одбацивању жалби на одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ о поништавању избора у Сребреници и Добоју.
Младен Грујичић (Фото: Т.S.) - Фото: klix.ba
Младен Грујичић (Фото: Т.S.)Фото: klix.ba

- Жалили смо се, а унапријед смо знали да ће политички корумпирани, пристрасни и антисрпски Суд БиХ донијети овакву одлуку. Ипак, имали смо минимум наде да ће прорадити савјест и професионализам судија да донесу правичну одлуку и одбаце неаргументовану одлуку о поништавању избора у Сребреници, али очито у овом саставу судског вијећа нема ни савјести, ни професионалности, ни одговорности - рекао је он.

Грујичић је додао да се показало да је ријеч о политичком суду за кажњавање Срба у свим областима.

Он овакву одлуку ЦИК-а као и данашњу Суда БиХ сматра скандалозним и срамотним и додаје да се показало да се правним насиљем жели обесправити српски народ, поништити његова права и изборна воља и остварити циљеви и пријетње бошњачке стране да Србима није мјесто у БиХ.

Према његовим ријечима, ово је политичка порука да се у БиХ морају слушати бошњачки ставови и да српски народ нема право на свој избор, са чиме се Срби никада неће помирити.

- Овим скандалозним, пристрасним одлукама се показује да БиХ не личи на државу и да Република Српска мора да се осамостали јер нема живота са оним који омаловажава, осуђује и игнорише све што је српско желећи да наметне апсолутну власт и законе који одговарају само Бошњацимa - оцијенио је Грујичић.

Говорећи о даљим активностима, он је појаснио да ће се одмах кренути у припреме за понављање локалних избора у Сребреници.

- На поновљеним изборима још убједљивиије ћемо побиједити, а онда ћемо покренути тужбе против оних који су неодговорним одлукама довели до парализе рада општине и неизвршавања њених обавеза због неусвајања буџета и других одлука које је требало да донесе нови скупштински састав - поручио је Грујичић.

Он је као заједнички кандидат свих српских странака за начелника сребреничке општине на поништеним изборима имао 1.200 гласова више у односу на заједничког бошњачког кандидата Алију Табаковића.

Суд БиХ одбацио је жалбе на одлуке Централне изборне комисије БиХ којим се поништавају избори у Добоју и Сребреници, због чега ће у ова два града избори бити поново одржани.

ЦИК БиХ је 21. јануара поништио изборе у Сребреници и Добоју, који су одржани 15. новембра 2020. године.