latinica  ћирилица
28/01/2021 |  07:41 ⇒ 07:41 | Аутор: СРНА

Током дана умјерено облачно са сунчаним периодима

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво до умјерено облачно вријеме са суначним периодима, а слабије падавине очекује се током вечери.
Облачно вријеме - Фото: РТРС
Облачно вријемеФото: РТРС

Наоблачење уз пролазну слабу кишу очекује се увече и у ноћи на петак, а на планинама снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће вјетар западних смјерова, увече и током ноћи појачан на сјеверозападу и на планинама.

Највиша дневна температура ваздуха од минус један до пет, на сјеверу до осам, на планинама од минус четири степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме.

Соколац је са минус 15 степени јутрос у 7.00 часова био најхладнији, на Бјелашници је измјерено минус 14, у Калиновику минус 13, а на Хан Пијеску минус 11 степени Целзијусових.

Температура у осталим мјестима: Ливно минус 10, Гацко, Чемерно, Бугојно и Шипово минус девет, Сарајево и Мркоњић Град минус осам, Дринић и Дрвар минус седам, Тузла, Рибник, Јајце и Зеница минус шест, Билећа, Фоча, Рудо и Сребреница минус пет, Бањалука, Добој, Приједор, Вишеград, Мраковица и Нови Град минус три, Бијељина, Градишка, Зворник, Мостар и Требиње минус два, Србац и Градачац минус један, те те Неум један степен Целзијусов.

Висина снијега јутрос је на Чемерну 83 центиметра, на Хан Пијеску 47, на Мраковици 26, на Сокоцу 19, у Гацку 15, у Мркоњић Граду 12, у Дринићу 10, у Сребреници девет, у Шипову и Рибнику по шест, у Фочи и Рудом по пет, у Вишеграду три, а у Новом Граду један центиметар. /крај