latinica  ћирилица
28/01/2021 |  14:35 ⇒ 18:15 | Аутор: СРНА

Илић: Подржати градска предузећа у ширењу пословања

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да је бањалучка Фабрика обуће "Бема", која запошљава више од 1.200 људи, примјер доброг пословања, те да градска администрација треба да пружи подршку у рјешавању проблема са којима се суочава, са циљем ширења пословања.
Младен Илић - Фото: Facebook
Младен ИлићФото: Facebook

Илић је рекао да ће у наредном периоду посјетити и остала градска предузећа како би им дао прилику да му изнесу конкретне захтјеве и приједлоге који би се могли ријешити кроз рад Скупштине града, са циљем унапређења пословања.

- Протекла година није била повољна ни за једну област производње, а нарочито за обућарску индустрију, која је доживјела велике падове на свјетским тржиштима, те треба да помогнемо оваквим колективима - изјавио је новинарима Илић, који је данас посјетио предузеће "Бема".

Он је навео да га је технички директор Фабрике обуће "Бема" из Бањалуке Маринко Умичевић информисао о томе да је потребно урадити одређене корекције у градском саобраћају како би радници могли на вријеме да стигну на превоз, као и да се обезбиједи простор на доброј позицији у граду гдје би била отворена продавница.

- Потрудићу се да заједнички ријешимо ове, али и друге проблеме како би ово предузеће имало што боље пословне резултате - каже Илић.

Умичевић је рекао да ово предузеће успјешно превазилази изазове у пословању са којима се сусреће због епидемије вируса корона, те да је и подршка града увијек добродошла.

- Један од проблема на које позивам градске власти већ 12 година јесте да се вријеме поласка градског аутобуса испред Фабрике прилагоди радном времену предузећа како би раднице могле стићи на прево - навео је Умичевић.

Он сматра и да би предузеће "Бема" требало од града да добије и пословни простор у центру како би ту била отворена продавница.

Умичевић је захвалио Илићу за посјету, те изразио наду да ће уложити труд да се ријеше проблеми који су у надлежности града.