latinica  ћирилица
28/01/2021 |  17:24 ⇒ 17:26 | Аутор: СРНА

Ухапшен возач који је аутомобилом ударио дјевојчицу и побјегао

Припадници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона ухапсили су мушкарца из Високог чији су иницијали Ј.А. /36/ због сумње да је у мјесту Брадве код овог града аутомобилом ударио тринаестогодишњу дјевојчицу, која је задобила тешке тјелесне повреде, а потом побјегао.

Није било очевидаца саобраћајне незгоде која се догодила јуче око 17.00 часова, али је полиција успјела да уз помоћ надзорних камера и видео-надзора идентификује аутомобил пежо и пронађе несавјесног возача, саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Провјерама у евиденцијама утврђено је и да Ј.А. има укупно 3.787 КМ неплаћених казни изречених за почињене прекршаје, те да су му у протеклом периоду привремено одузета два возила због вишеструких прекршаја у саобраћају, те због чињенице да својим понашањем, односно учесталим вршењем прекршаја, представља опасност по безбједност грађана и других учесника у саобраћају.

Ј.А. је осумњичен за тешка кривична дјела против безбједности јавног саобраћаја и неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној незгоди.

Након хапшења, овај тридесетшестогодишњак је задржан у просторијама Полицијске станице Високо, гдје је над њим извршена криминалистичка обрада.

Пежо је одузет и биће предмет потребних провјера и вјештачења.