latinica  ћирилица
06/02/2021 |  07:43 | Аутор: РТРС

Игокеа иде у Београд по побједу

У 18. колу регионалне АБА лиге екипа Игокее вечерас гостује код Партизана.
Игокеа - Партизан (Фото: Igokea/Nikola Vuruna) -
Игокеа - Партизан (Фото: Igokea/Nikola Vuruna)

Кошаркаши Игокее играју одлично ове сезоне у свим такмичењима - од Куп такмичења, преко ФИБА лиге шампиона, гдје су стигли до ТОП 16 фазе, па до регионалне лиге, гдје дијеле лидерску позицију са екипом Морнара. Обје екипе имају по 13 побједа и три пораза.

С друге стране, Партизан је, са седам побједа и девет пораза, на седмој позицији. У првом одмјеравању снага, у 5. колу, Игокеа је добила сусрет против црно-бијелих послије продужетка - 90:84. У међувремену, тим из Лакташа има сјајне резултате, што се не може рећи и за домаћина овог сусрета.

Кошаркаши Игокее желе да наставе са серијом добрих резултата. Знају да је ривал тежак, али су сигурни у своје могућности.

- Играмо велику утакмицу овог викенда са Партизаном на гостовању. Сигурно да нас очекује тешка утакмица. Гледали смо их против Локомотиве и играли су веома добро. Зато морамо да одиграмо чврсто и агресивно као и до сада и надам се да можемо до доброг резултата - рекао је Џеки Кармајкл.

Црно-бијели су славили против Локомотиве и то им је дало додатну снагу, али су у међувремену остали без директора Николе Лончара који је смијењен. Колико ће то утицати на домаће у овом дуелу, биће познато по завршетку утакмице, Партизан Нис- Игокеа, која у дворани "Ранко Жеравица" почиње у 19.00 часова.

Остале утакмице 18. кола, међу којима је и сусрет Крка-Црвена звезда, заказане су за сутра.

Подсјећамо, због вируса корона, одгођена су два меча. Нове термине добиће сусрет чачанског Борца и београдског ФМП-а, те утакмица Будућности и Цедевита Олимпије.