latinica  ћирилица
18/02/2021 |  09:50 ⇒ 10:43 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Вјерујем да ће буџет данас бити усвојен

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија очекује да ће буџет за ову годину бити усвојен на данашњој сједници Савјета министара и да ће бити постигнута сагласнот о овом важном документу.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

- Имали смо сједницу Савјета министара гдје смо разматрали буџет и на буџет нема великих примједби. Постоје два или боље речено једно озбиљно неслагање унутар Савјета министара, а то је питање плата у заједничким институцијама - рекао је Тегелтија.

Он је подсјетио да у ограниченом буџету БиХ постоји дилема да ли направити искорак према повећању плата запослених у институцијама или обезбиједити средства за борбу против ковида.

- Стојим на становишту да је важнија ствар да се обезбиједи помоћ у санирању посљедица ковида и у тренуцима када велики број људи у БиХ и даље остаје без посла, не мислим да је кључна ствар повећати плате у заједничким институцијама - рекао је Тегелтија у видео-интервјуу за хрватски Вечерњи лист, издање за БиХ.

Тегелтија је додао да разумије и оне који предлажу да се повећају плате и за запослене у заједничким институцијама БиХ, које су дуги низ година непромијењене, а поготово да разумије њихову реакцију на чињеницу да су за плате у ентитетима донесене одлуке у току 2019. године, а плате повећане током 2020. године.

- То је питање које је најспорније у самом буџету али мислим да ћемо консензусом разријешити ово питање и усвојити буџет - истакао је Тегелтија.