latinica  ћирилица
18/02/2021 |  12:09 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

Финале турнира "Трофеј шампиона" у мају у Шамцу и Модричи

Потписан је споразум о одржавању европског финала турнира "Трофеј шампиона" у Модричи и Шамцу 22. и 23. маја, на којем ће учествовати фудбалске екипе дјеце узраста од 12 година.
Потписан соразум о одржавању европског финала турнира "Трофеј шампиона" - Фото: СРНА
Потписан соразум о одржавању европског финала турнира "Трофеј шампиона"Фото: СРНА

Споразум су данас у Шамцу потписали начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, начелник општине Модрича Јовица Радуловић и предсједник "Балкан Алпе адрија пројекта" из Беча Александер Раковиц.

Турнир ће окупити екипе из цијеле Европе које ће покушати да се квалификују за свјетско финале "Трофеја шампиона" у Бечу, планирано од 18. до 20. јуна.

Отварање турнира планирано је у Шамцу утакмицом између београдске "Црвене звезде" и "Олимпика" из Марсеја, а затварање турнира на стадиону "Др Милан Јелић" у Модричи.

Раковиц је рекао да су учешће на овом турниру потврдили француски "Олимпик" из Марсеја, енглески "Мидлзборо", београдска "Црвена звезда", али да се очекује још потврда.

Милићевић је рекао да ово прилика да се општина Шамац и Модрича промовишу и представе у правом свјетлу, као и цијела Посавина.

Он је додао да је споразумом предвиђен и други термин одржавања турнира, уколико епидемиолошки услови не дозволе да буде одржан у мају.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић рекао је да га радује што Модрича и Шамац настављају сарадњу кроз спортска културна дешавања и што се могу похвалити да имају организацију великих спортских догађаја.