latinica  ћирилица
18/02/2021 |  12:12 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Додик у Сребреници: Изаћи на изборе и показати демократски капацитет (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Сребреници са начелником ове локалне заједнице Младеном Грујичићем.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да је разговарано о питању локалног развоја и изборима, истакавши да је поништавање избора у Сребреници и Добоју политичка одлука која нема везе с правом. Напоменуо је да се на дан избора нико није жалио у Сребреници.

Додик је навео да они, који су то политички мотивисали, нису добили све што су тражили, због чега сада најављују бојкот поновљених избора. 

- Избори треба да потврде нормализацију жвота у Сребреници, а бојкотом се то не чини - рекао је он и позвао све грађане да изађу на изборе у недјељу, јер тиме показују демократски капацитет.

Додик је рекао да би Централна изборна комисија БиХ након ових избора требало да поднесе оставку.

Говорећи о развоју општине, Додик је истакао да се у Сребреници рјешава питање запошљавања.

Додик је навео да ће пут до језера, гдје живи углавном бошњачко становништво, у дужини од 2,5 километара бити урађен ове године како је и било планирано.

Грујичић је рекао да ће неправда учињена њему и српском народу доношењем одлуке о поништавању и понављању избора, бити исправљена у недјељу, те да ће избори протећи у миру.

Он је истакао да дио бошњачких политичара проблематизује ситуацију, изразивши наду да Бошњаци неће повјеровати у њихове намјере и да ће у недјељу изаћи на изборе.

Грујичић је нагласио да су на данашњем састанку договорени капитални пројекти и да се неће стати са развојем општине

- Ми ћемо на Дан општине отворити каменолом, отвараћемо увијек нове погоне - рекао је он, изразивши захвалност српском члану Предсједништва БиХ за континуирану подршку овој општини.

Предсједавајући у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић поручио је да ће Сребреница и њено руководство, предвођено Грујичићем, увијек имати политичку и институционалну подршку.