latinica  ћирилица
18/02/2021 |  12:22 | Аутор: СРНА

У акцији "Рудник" ухапшен посланик Енвер Биједић

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Енвер Биједић ухапшен је јутрос у Тузли у акцији Сипе, а осумњичен је за учешће у сумњивом тендеру који се односи на бушење и опремање усмјерених истражно-експлоатационих бушотина, рекао је портпарол Кантоналног тужилаштва Адмир Арнаутовић.
Хапшење Биједића - Фото: dnevni avaz
Хапшење БиједићаФото: dnevni avaz

Арнаутовић је рекао новинарима да се, осим Биједића, у овом предмету налази још пет лица, три запослена у Руднику соли, а два у грачаничкој приватној фирми "Мајнинг енд дрилинг".

- Ради се о предмету којем је претходила вишемјесечна истрага Тужилаштва, а односи се на незаконитости приликом намјештања вишемилионског тендера за фирму "Мајнинг енд дрилинг" за извођење истражно-експлоатационих бушотина на простору лежишта камене соли који се налази у оквиру Рудника соли "Тузла" - напоменуо је Арнаутовић.

Он је додао да су тендери више пута поништени да би се ишло у корист грачаничкој фирми, те да је све окончано 12. фебруара закључивањем уговора са овом фирмом, која нема ни људске ни материјалне ресурсе за извођење оваквих радова.

Биједић је и предсједник странке Социјалдемократи БиХ.

Према незваничним информацијама, у акцији "Рудник", која се спроводи у Тузли, Грачаници и Бановићима, осим Биједића, ухапшени су директор рудника Азиз Чачковић, запослени Амир Турсуновић и Амир Сушић, те приватни предузетници Џенан и Атиф Мујкић из грачаничке компаније.