latinica  ћирилица
18/02/2021 |  12:40 ⇒ 12:50 | Аутор: СРНА

У Београду вакцинисани медицинари УКЦ-а Српске

Група медицинских радника Универзитетског клиничког центра Републике Српске данас је у Београду примила вакцину против вируса корона.
Београд - вакцинација - Фото: СРНА
Београд - вакцинацијаФото: СРНА

Здравствени радници УКЦ-а Српске вакцинисани су у Белекспоцентру, а могли су, као и грађани Србије, да изаберу да ли ће примити Фајзерову, руску или кинеску вакцину.

Медицинари из Српске изразили су задовољство начином на који је организована вакцинација, као и захвалност Србији за помоћ у имунизацији.

Начелница Клинике за кожне и полне болести Јагода Балабан навела је да је на вакцинацију у Београд данас стигао знатан број љекара из Републике Српске.

- Привилеговани смо што смо имали прилику да данас дођемо овдје, изаберемо једну од три вакцине и примимо је прије него што би је примили у Републици Српској, односно БиХ - рекла је Балабанова.

Према њеним ријечима, и помоћ при имунизацији показује да Србија стоји иза Републике Српске.

- Ово је чин вриједан сваке хвале и испред здравствених радника Републике Српске захваљујем предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије, која нам је ово обезбиједила и на овај начин показала да стоји иза Републике Српске - рекла је она.

Вакцину је примила и главна техничарка Завода за клиничко-лабораторијску дијагностику Бранка Котур, која је рекла да су их колеге у Београду одлично примиле и да је организација била савршена.

- С обзиром на то да знамо да за овај вирус не постоји лијек, једини начин да се заштитимо и нормално да почнемо да живимо и радимо је да се спроведе вакцинација - рекла је она.

Према њеним ријечима, сваки живот је вриједан и свако треба одговорно и разумно да приступи свом и колективном здрављу.