latinica  ћирилица
18/02/2021 |  12:41 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Цвијановић у Добоју: Актуелна власт показала способност да рјешава проблеме грађана (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је важно да се у Добоју задржи постојећа политичка стабилност, јер је актуелна власт, предвођена градоначелником Борисом Јеринићем, показала способност да рјешава проблеме грађана.
Цвијановић у Добоју (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Цвијановић у Добоју (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

- Када имате градоначелника и локалну управу, који знају свој посао и проблеме грађана делегирају у циљу да их ријеше, увезујући средства града заједно са републичким средствима и међународним донацијама, онда нема проблема и ствари се реализују -  рекла је Цвијановић новинарима након што је са Јеринићем посјетила локални Центар за културу и образовање и обишла радове на Гимназији "Јован Дучић" Добој.

Она је рекла да у том смјеру потпуно подржава градску власт у Добоју и њеног градоначелника, јер раде на адекватан начин, водећи рачуна о свим дијеловима града.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Јеринић комуницира са свима и води рачуна о рањивим категоријама становништва. А нама који у том смјеру знамо шта су породица, дјеца и школство увијек је било важно да то буду приоритети у локалним заједницама - рекла је Цвијановић.

Она је истакла да је у Добоју видан активизам и одговорност власти, те да је у том смислу лака сарадња између републичких институција и добојске власти.

- То је кључна ствар ако желите развој неке општине или града. Добој је то дефинитивно показао. Он зна искористити своје шансе, али и тражити од републичке власти подршку на адекватан начин. Зато сам сигурна да ће се он развијати и даље, а нама је амбиција да од овог града заиста направимо један од важних центара Српске. Ту смо на добром путу јер је Добој иде ка то томе да постане важна комуникацијска тачка и битан на сваки други начин - рекла је Цвијановић.

Она је додала да Добој путем разних програма подршке привлачи бројне младе брачне парове и породице које ту траже своје мјесто живота и рада.

- Због тога је и постојала подршка свим важним програмима у Добоју који су се односили на обезбјеђивање стамбених јединица за младе брачне парове. Ту ће град и градоначелник имати и даље нашу подршку - поручила је Цвијановић.

САНИРАНИ СВИ ПРИОРИТЕТНИ ОБЈЕКТИ

Цвијановић изразила је задовољство што су на подручју Добоја санирани сви приоритетни објекти и што се креће у реконструкцију Центра за културу и образовање.

Навела је да је епидемија вируса корона помјерила неке приоритете, што је довало до кашњења са радовима у Центру, али да је данас разговарала са Јеринићем и да ће то убрзано бити реализовано.

Цвијановић је послије обиласка Центра за културу и образовање и Гимназије "Јован Дучић" у Добоју рекла како је задовољна резултатима заједничких подухвата са локалном управом на пројектима уређења.

- Овдје је велики захват и срећна сам што ћемо у скорије вријеме имати завршен пројекат изјавила је Цвијановић.

Она је додала да радови који се односе на уређене објекта, у којима су смјештене Гимназија и Основна школе "Доситеј Обрадовић", премашују милион КМ.

Цвијановић је оцијенила да је лако реализовати пројекте када градоначелник и локална управа знају свој посао, делегирају проблеме грађана, знају коме да се обрате за њихово рјешавање и да увежу своје расположиве ресурсе са републичким.

Јеринић је најавио да сутра потисује уговор са извођачем радова на реконструкцији објекта Центра за културу и образовање, који је заједнички пројект града и републичких институција, а под покровитељством предсједнице Републике Српске. Навео је да је прва фаза радова на енергетском утопљавању Гимназије објекта завршена, те да су топле учионице резултат тога.

Он је најавио да ће до краја школске године бити завршен комплетан пројекат реконструкције Гимназије који подразумијева промјену фазада и кровне конструкције која је азбестна.

Ово је, додао је, посљедњи образовни објекат у граду који није реконструисан, те напоменуо да Гимназија баштини традицију дугу 75 година.

Према његовим ријечима, ови пројекти су почели у Републици Српској у вријеме када је Цвијановићева била премијер, а у њима учествују и локалне управе и Развојни програм УН-а.

Он је указао на значај синергије локалне власти са Владом Републике Срспка а под покровитељством предсједника Српске, која у Добоју даје значајне резултате.

Директор школе Свјетлана Телебак задовољна је данашњом посјетом предсједника Жељке Цвијановић и континуираној подршци Градске управе на побољшавању услова за одвијање наставног процеса и унапређењу рада наставника.