latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:03 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Брнабић: Производња вакцина значајна за цијели регион

Премијер Србије Ана Брнабић изразила је очекивање да ће вакцинација против вируса корона ускоро дати резултате и оцинеила да је припрема за производњу вакцина у Србији значајна за цијели регион.
Брнабићева са новоизабраним шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом (Фото: srbija.gov.rs) -
Брнабићева са новоизабраним шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом (Фото: srbija.gov.rs)

Брнабићева је у разговору са новоизабраним шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом истакла да тренутна ситуација са вирусом корона захтијева већу сарадњу региона, јер заштита грађана и опоравак економије Србије нису могући без чврсте сарадње са сусједима и узајамне подршке.

Брнабићева је захвалила Мисији ОЕБС-а за конструктивну сарадњу и подршку у области јачања институција и цивилног сектора, владавине права, јачања људских и мањинских права, као и за подстицање дијалога на националном и регионалном нивоу.

Она је истакла да нарочито цијени улогу ОЕБС-а у области медија и учешћу у процесу усвајања Медијске стратегије и у Радној групи за безбједност и заштиту новинара, саопштено је из Владе Србије.

Брату је честитао Србији за изузетне резултате и успјешно спровођење имунизације грађана, а донације вакцина Сјеверној Македонији и Црној Гори истакао је као чин пријатељства и добре сарадње у региону.

Он је поручио да ће ОЕБС наставити да пружа подршку и у процесу реформе правосуђа, али и у другим приоритетним питањима како би Србија брже остварила своје реформске циљеве.

Брату је најавио даље учешће ОЕБС-а у раду Радне групе за безбједност и заштиту новинара, прије свега кроз директну помоћ активностима и пројектима дефинисаним Акционим планом, те додао да је то добар модел сарадње, који обухвата сва три чиниоца.