latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:32 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Додик положио вијенац у Спомен-соби у Сребреници (ФОТО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у Сребреници Спомен-собу гдје је положио вијенац и одао пошту настрадалим српским цивилима и војницимаиз ове општине у посљедњем рату у БиХ.
Милорад Додик у Сребреници - Фото: СРНА
Милорад Додик у СребренициФото: СРНА

Додик је након уписивања у књигу утисака рекао да је, када се уђе у Спомен-собу, доминантна туга за јунацима који су живот дали за Републику Српску, у којој Срби сада слободно живе.

- Када би могли да се негдје сретнемо с њима и кажемо им да Република Српска постоји и да у њој Срби слободно живе, то би за њих било веома важно. Наш однос према њима треба да се његује кроз посјете оваквим мјестима и кроз одавање поште њиховој жртви. Однос према страдању је и очување Републике Српске - поручио је Додик.

Фото: СРНА

Додик је нагласио да се данас у Сребреници води борба за политичку позицију српског народа.

- Зато је важно да смо данас овдје са нашим људима који се боре за политички статус, а то је наставак борбе за Српску за коју су ови јунаци дали живот - нагласио је Додик.

Он је оцијенио да та борба подразумијева очување институција, територије и становништва, те политичког система Републике Српске.

- На оваквим мјестима увијек се завјетујемо да ћемо то изнова радити, што ево и данас чиним - закључио је Додик.

Он је данас пружио подршку заједничком српском кандидату за начелника општине Сребреница Младену Грујичићу на поновљеним изборима који ће бити одржани у недјељу, 21. фебруара, и разговарао са члановима Општинског одбора СНСД-а у овом мјесту.