latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:33 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

Љевнаићу највеће признање планинског туризма

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић одликован је највећом европском наградом на Међународним пословним сусретима у Сарајеву.
Дејан Љевнаић - Фото: СРНА
Дејан ЉевнаићФото: СРНА

У саопштењу из Олимпијског центра Јахорина наводи се да је јубиларна награда Златна плакета за животно дјело јуче уручена менаџеру који је својим радом, након Скијалишта Србије, и олимпијску планину Јахорину пласирао високо на мапи европских ски-центара.

Љевнаић је захвалио за признање и истакао да је ова плакета од великог значаја и за њега и за његов тим.

- Предивна потврда да људи примјећују и прате све што радимо. Заслуге, наравно, приписујем свом тиму, који сигурно има највише знања и искуства у области туризма и скијашког бизниса. Срећан сам јер смо постали свјетски бренд и наше пословне активности се везују за регион, Европу, али сада и за тржиште Кине - навео је он.

Љевнаић је истакао да је сигуран да на најбољи начин представљају Јахорину у свијету, те да сви цијене њихов рад и знање.

- Често чујем да се наш успјех приписује срећи, али иза свега стоји напоран рад и преко 16 часова дневно и у најтежим временским условима - рекао је Љевнаић.

Он је нагласио да је поносан на чињеницу да је Олимпијски центар, упркос пандемији, успио да задржи 2.000 радних мјеста која зависе директно од Јахорине, а за приоритет су ставили безбједност скијаша и предузели све најстроже мјере како би боравак туриста на планини био у потпуности безбрижан.

Према његовим ријечима, један су од ријетких ски-центара у Европи који је отворен за рекреативно скијање, те да биљеже пораст пословног резултата за 25 одсто у односу на исти период прошле године.

- До сада је на Јахорини скијало више од 170.000 скијаша за 80 дана скијања у континуитету и са свих 46 километара одлично припремљених стаза - навео је Љевнаић.

Пема ријечима организатора, за успјехе, резултате рада и огроман допринос у развоју бизниса у туризму у БиХ, региону и Европи Љеванић је препознат и као менаџер који је допринио развоју пријатељства и сарадање без граница, за повезивање људи, грађана и држава на бази поштовања равноправности на ширим европским и свјетским просторима.