latinica  ћирилица
18/02/2021 |  14:59 ⇒ 15:02 | Аутор: СРНА

"Срби ће штитити интерес Бошњака у Сребреници" (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да ће Срби штитити интересе Бошњака у Сребреници уколико њихови представници бојкотују поновљене изборе.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је нагласио да ће од начелника Сребренице и скупштинске већине захтијевати да разговарају са представницима Бошњака у овој локалној заједници, да евидентирају шта је то неопходно да се уради у свим дијеловима општине.

- Заложићу се да се то уради приоритетно - рекао је Додик новинарима у Сребреници.

Он је најавио да ће ове године почети изградња спортске дворане у Сребреници, што је пројекат који заједнички реализују локална заједница и Владе Српске, те да би радови требало да буду готови идуће године.

- Радићемо на начин да ћемо ући у сва мјеста гдје је доминантно бошњачко становништво и рјешаваћемо сва питања - напоменуо је Додик.

Додик је навео да представници Бошњака већ учествују у локалној структури власти, да их већ има у Скупштини општине, као и да им нико неће ускратити начелничка или одређена директорска мјеста која им припадају.

Према Додиковим ријечима, ова општина би требала да направи сталну комисију чији би задатак био да испита све везано за донације у Сребреници.

- То треба да буду професионалци који ће кренути од првог дана и прве донације, да се ово питање рашчисти, не зато да би се само гањали лопови, него да се овом народу објасни гдје је то све. Ја ћу то подржати - истакао је Додик.

На констатацију неких новинара да у општинама Власеница, Братунац и Фоча нема Бошњака ни у извршној, ни у законодавној власти, Додик је истакао да је неопходно да се поштује закон, те да ће провјерити ове наводе.

- Апсолутно сам за то да се поштује закон и да се људи укључе. Није најважније да ли неко има само политичке представнике. Мислим да би једнако било фер да и ако немају ниједног политичког представника - одборника у некој општини, да буду заступљени путем неког лица. Залажем се за то - рекао је Додик.

Додик је додао да се праве одређени спинови који су негдје смишљени да би људи, без обзира на то да ли су Срби или Бошњаци, изгубили повјерење у систем, да би се задржао међународни интервенционизам и да никада не дође до договора