latinica  ћирилица
18/02/2021 |  16:10 | Аутор: СРНА

Значај финансирања ауто-пута Београд-Сарајево

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је у разговору са турским амбасадором Халдуном Кочом да БиХ највише закључених и ратификованих уговора има са Турском, те указао на значај активности ове земље на финансирању ауто-пута Београд-Сарајево.
Тегелтија - Коч (фото: Савјет министара) -
Тегелтија - Коч (фото: Савјет министара)

 На састанку у Сарајеву оцијењено је да постоји простор за даље унапређење сарадње, а Тегелтија је потенцирао могућности инвестирања у секторе инфраструктуре, пољопривреде, енергетике, туризма, као и образовања, здравства и прехрамбене индустрије у БиХ.

Саговорници су током опроштајне посјете турског амбасадора разговарали и о предстојећој посјети предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Турској средином марта, током које ће бити потписано неколико споразума између двије земље, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија и Коч су констатовали да су односи БиХ и Турске добри и пријатељски и да постоји обострани интерес за континуирани развој сарадње у свим областима.

Предсједавајући Савјета министара захвалио је турском амбасадору на дипломатском ангажману у БиХ и његовом личном доприносу у јачању односа двије земље и пожелио му успјех у наставку дипломатске каријере.