latinica  ћирилица
18/02/2021 |  17:08 ⇒ 17:09 | Аутор: СРНА

Шпирић: Грујичић ће имати политичку и институционалну подршку (ВИДЕО)

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је данас у Сребреници да ће ова општина и након поновљених избора имати политичку и институционалну подршку, као и њен садашњи и будући начелник Младен Грујичић.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

Он је изразио жаљење што је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ, злоупотријебљена од бошњачких политичких партија уз подршку ПДП-а и СДС-а, поништила изборе у овој општини.

Шпирић је оцијенио да бојкот избора који су најавили бошњачки представници није добар ни за кога, те да ће они који желе развој и напредак Сребренице изаћи на изборе и остварити демократско право, као и да ће се поштовати демократска воља бирачког тијела.

- Они који најављују бојкот избора ослушкују став међународне заједнице и, уколико добију сигнал, они ће то учинити, а то је најлошије рјешење за Сребреницу и нови покушај њене интернационализације - истакао је Шпирић.

Он је рекао да све што је урађено у Сребреници урадила је Република Српска, којој Сребреничани требају да буду одани.

Према његовим ријечима, за одлуке за помоћ Сребреници из заједничких институција БиХ гласали су редовно и српски представници.

 

- До кризе у БиХ долази увијек када се говори о промјени Изборног закона јер бошњачка страна заговара унитаризацију БиХ, што СНСД одбија. Ми смо за примјену изворног Дејтонског споразума у његовим оквирима - навео је Шпирић.

Он је оцијенио да није било разлога да се избори пониште у Сребреници и позвао све бираче да у што већем броју изађу на изборе 21. фебруара, међу којима и ове који најављују бојкот.

Шпирић је изразио жељу да се поштује воља грађана и прихвати побједа Младена Грујичића.

- Да су којим случајем Срби покренули све ово што раде Бошњаци, међународна заједница би интервенисала. Интересује ме да ли ће међународна заједница бити савезник Бошњака када је у питању бојкот избора у Сребреници - рекао је Шпирић.