latinica  ћирилица
18/02/2021 |  17:43 ⇒ 17:45 | Аутор: Глас Српске

Слободану Ковачевићу ново срце једина нада

Тек што је закорачио на позорницу живота и почео да ствара породицу, судбина се поиграла са Слободаном Ковачевићем из Брода, коме је ново срце једина нада да оствари своје снове.
Слободан Ковачевић - Фото: Глас Српске
Слободан КовачевићФото: Глас Српске

Овај тридесетогодишњак, који је донедавно радио у угоститељству и друштво увесељавао свирајући бубњеве, разболио се крајем децембра прошле године.

Након лијечења у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Београду установљено је да му је неопходна трансплантација срца.

Отац овог младића Славко Ковачевић каже за Глас Српске да ни сами не знају шта их је снашло, јер се све одиграло буквално преко ноћи.

- Разболио се прије Нове године. Неко вријеме провео је на УКЦ-у у Бањалуци. Испоставило се да је имао и емболију плућа, воду око срца, упалу плућа. Љекари су донекле успјели да га залијече и врате у живот. Међутим његово срце је страдало, ни сами не знамо од чега. Лијечење је наставио у Београду, гдје је установљено да му срце ради свега 15 одсто - испричао је Славко узнемирен због свега што је задесило његовог сина.

Додаје да је Слободан тренутно код куће, а о њему брине супруга.

- Половином маја требало би да иде поново у Београд на контролу, а ми треба да учинимо све што можемо да што прије буде сакупљен новац и да мој Слободан добије ново срце - рекао је Славко и додао да још не знају тачно колико ће коштати трансплантација, али да су свјесни да од својих радничких плата то не могу да плате и да им не преостаје ништа него да се уздају у добре људе.

У помоћ хуманиста уздају се и Слободанови пријатељи, који свим срцем желе да се њихов другар, за којег истичу да је људина, што прије опорави. И сами су спремни да одвоје своје мало за ново срце њиховом другару.

Неки од њих на друштвеним мрежама објавили су Слободанову причу и упутили апел свима да спасу један млади живот.

- Нашем Слободану Ковачевићу Шпици потребна је трансплантација срца, за шта је неопходна велика сума новца. Молимо све људе добре воље који су у могућности да помогну, подијеле да прикупимо што је више могуће. Хвала вам унапријед - стоји у објави на друштвеној мрежи Фејсбук.

Сви који желе помоћи Слободану могу то учинити уплатама на жиро-рачун 5520001947516690 у Адико банци. Рачун гласи на име његовог оца Славка Ковачевића.