latinica  ћирилица
18/02/2021 |  19:15 ⇒ 19:16 | Аутор: СРНА

"Напади на Којића због страха да ће доказати да се над Србима десио геноцид"

Предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир Којић изјавио је да "Мајке Сребренице" нападају директора Републичког центра за истраживања рата и ратних злочина и тражење несталих Милорада Којића јер се плаше да ће он у Надзорном тијелу за праћење Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина бити неко ко ће доказати и показати да се геноцид десио над Србима у регији Сребренице.
Бранимир Којић - Фото: СРНА
Бранимир КојићФото: СРНА

Којић је у писаној изјави подсјетио да по ко зна који пут "Мајке Сребренице" ударају на директора Републичког центра за истраживања рата и ратних злочина и тражење несталих Милорада Којића.

- Овај пут се противе његовом евентуалном чланству у Надзорном тијелу за праћење Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина. Очигледно је да се оне боје да ће као члан тог тијела Којић бити неко ко ће доказати и показати да се геноцид десио над Србима у регији Сребренице - навео је Којић.

Према његовим ријечима, чим се оне буне, јасно је као дан да је Милорад Којић на путу истине и права што њима не одговара.

- Оне његову компетенцију оцјењују кроз то што је рекао да није био геноцид што је заиста крајње неозбиљно. И ми дијелимо исто мишљење са њим. Милорад Којић има пуну подршку наше организације и популације из Сребренице а лично знам и из цјеле Републике Српске - истиче Бранимир Којић.

Он наглашава да "Мајкама Сребренице" смета што је Милорад Којић иницирао да се открију имена лажних свједока, што је једна од кључних ствари да истина угледа свијетло дана.

- Због тих лажних свједока многи људи невини леже у затворима због оних који су продали вјеру за вечеру - каже он.

Предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице поручио је да Срби нису геноцидан народ и то сви морају да схвате, јер су страдалници у протеклом рату.